top of page

Contact

De Wagenloods

Landlustweg 10b

2401 LR Alphen aan den Rijn

Telefoon 06 60 19 78 89

E-mail info@de-wagenloods.nl

www.de-wagenloods.nl

Over ons

De Wagenloods is een voormalige boerenloods die diende als opslag van karren, gereedschap, hooi en vee. De Wagenloods hoorde oorspronkelijk bij de boerderij op Landlustweg 7 en is door opa Gerrit Kraan en daarna door (schoon)vader Jan Kraan gerund tot 2003.

Door de schaalvergroting in de landbouw, geen opvolger en oprukkende verstedelijking in de polder Gnephoek is het agrarische bedrijf beëindigd en zijn de schuren in onbruik geraakt.

 

In 2021 zijn wij (Marieke Kraan en Jeroen Geenen) de nieuwe eigenaren van de Wagenloods en  hebben we een plan opgesteld om het erf en de Wagenloods te renoveren en een nieuwe bestemming te geven. Met het realiseren van de oogstwinkel “Pluk!”, logies en keramiekwerkplaats krijgt het agrarisch erfgoed een nieuw leven als uniek kleinschalige ‘agriturismo’ in het Groene Hart. Het erf is een levendige, groene en voor publiek toegankelijke plek geworden aan het boerderijlint Lagewaard en Landlustweg.

 

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn, Provincie Zuid Holland en POP 3 LEADER.

Omgeving

Afstand tot luchthaven is circa 21 km

 

Afstand tot de Wijde Aa is 3,9 km

Afstand tot de zee en het strand is 18 km

Afstand tot pinautomaat is 1,7 km

Afstand tot de dichtstbijzijnde supermarkt en bakker is 1,7 km

De Wagenloods is een half uur verwijdert van steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Scheveningen, Leiden en Rotterdam.

Leuke attracties in de buurt zijn Avifauna, het Archeon, de Keukenhof, het Rijksmuseum, Madurodam en de Goudse kaas markt.

In en om Alphen, restaurants, wandel- en fietsroutes

bottom of page